טוב, מי שמצטרף לסיור אוכל רחוב שלנו, כבר מקבל את הטיפים הכי נכונים לגרגרן המתחיל באמסטרדם.
הפעם אנחנו בוחרים להתמקד בבייגלס שלדעתנו הכי טובים בעיר, חלק מהשמות פה התקבלו ישירות מהמטיילים שלנו ומה לעשות, נאלצנו להקריב וללכת לדגום (!) כדי לעמוד מאחורי ההמלצות :) אז קודם כל קרדיט לכל המטיילים ששולחים אותנו לכל מיני משימות ובנימה זו – אנחנו תמיד פתוחים להצעות, במיוחד אם יש בייגל :) בייגלה פחות :)
אז מסתבר שהבייגל הוא יהודי, סוג של :)
כמו כל סיפור טוב ומוצלח, גם פה היהודים נכנסים :) אז לכל מי שלא יודע, מקור המילה בייגל זה בכלל יידיש – מכירים? המשמעות היא טבעת, צמיד.
אז לפי המקורות, היהודים הפולנים הביאו את הבייגל לניו-יורק ושם עשו את האקזיט :)
הבייגל המקורי נעשה בעבודת-יד ומה שייחודי זה הבישול המקדים (שנולד למעשה כפתרון מקורי למצוות נטילת ידיים שלא היתה אפשרית כי לא היו מים נקיים…) הבישול המקדים הזה משנה את מרקם הבצק ואז החלק החיצוני של הבייגל הופך פריך ומשדרג את כל המאפה המיוחד הזה.
עם הזמן הצטרפו לבייגל (המושלם בפני עצמו) כל מיני תוספות מעניינות כדי להעשירו, גם מבחינת טעמים וגם מבחינה חזותית, פתאום בייגל זה יצירת אמנות.
וכך הבייגל זכה לפופולריות בקרב המעדניות היהודיות בניו יורק ומשם זה התפשט לכל ניו-יורק והיום זה נחשב לאחד ממאכלי הדגל בניו-יורק.
אה, ולמה יש חור באמצע?
מאד פשוט ופרקטי – כדי שהבישול והאפיה של הבצק יהיו אחידים, וגם החור איפשר להשחיל את כל הבייגלס לערימה יציבה ובכך זה הקל על הובלת הבייגלס ממקום למקום. יהודים – חושבים חכם ומדויק :)
אז מה עושה בייגל טוב?
וואלה, יש כאלה יגידו הבייגל עצמו, הבפנים, הבחוץ, יש כאלה שהולכים לתוספות המיוחדות, או אולי דווקא הקלאסי הזה עם הטוויסט, אולי איזשהו רוטב/ממרח מיוחד, מידת הקרנצ'יות…לא מתווכחים עם אפאחד, כל אחד וההעדפות שלו, אבל כשעושים בייגל טוב – זה טואב!
והנה המצעד שלנו:
רמונה – בייגל ממקום הולדתו, ניו-יורק. מקום נפלא שבערב משנה אווירה לכיון של בר
פלו'ס – בייגל עבודת יד, נחים במהלך הלילה כדי שלכם יהיה טעים ביום
בייגל בסט – עם זה כזה, אי-אפשר לאכזב, ואכן היינו מאד רחוקים מאכזבה :) אה, ותנסו את הקוראסון
סאפראייטי – כשאתם לא מצליחים לבחור איזה בייגל לקחת, קחו חצי-חצי
ווילג' – בייגל בקטע פשוט, בסיסי וקלאסי. תוספות וכאלה כמובן, אבל יותר רגוע ולגמרי נכנס למצעד
דה-קוטג' – אחלה טרסה לשבת בחוץ ואחלה שירות. וכמובן, בייגלס מעולים!
בייגלס אנד בינס – מממ אמנם הסניפים שלהם בכל העיר, ואנחנו מחפשים את היוניק, אבל מה לעשות – טעים לנו! אז למרות שזה מרגיש קצת כמו סטארבקס, אם אתם נתקלים בסניף – כדאי להיכנס
טוני בייגלס – עוד בייגלס ניורקי שכבר פה 20 שנה, טוני הוא זה שהביא את הבייגל לאמסטרדם… אחרי שגם כמה שנים בארץ. טעים טעים וסקסי להפחיד, יש אופציות ללא גלוטן וכדאי לנסות גם את הטבעוני
ואם אתם מחפשים בייגל כשר, גם אפשרי – בייגל כשר עם סלמון/סלט ביצים/טונה אצל רימון דלי מה שהיה דויד,ס קורנר, ואם אתם כבר בענין של כשרות, מוזמנים לבדוק את הפוסט שלנו על מקומות כשרים באמסטרדם – בלינק הזה
מכירים עוד? ספרו לנו, נשמח לדגום בייגלס לטובת כולם :)