לפעמים החיים מפתיעים אותנו…

אנחנו אמנם תמיד אוהבים הפתעות לטובה, אבל לפעמים המזוודה פשוט לא מגיעה :(

זה קורה, אין מה לעשות ולפעמים פשוט נופלים בסטטיסטיקה. יצרנו פה מדריך קטן, עם עצות וטיפים, שאנחנו מקווים, יעזרו לכם להתמודד עם ההפתעה הפחות נעימה שיכולה להתרחש במהלך החופשה.

נתחיל עם זה שבבקשה אל תתנו לזה להרוס לכם את החופשה, וואלה, לקחתם חופש, תכננתם, שילמתם – הוצאתם לא מעט אנרגיה על תכנון החופשה ועכשיו זה הזמן להוציא את זה לפועל ולהנות, לפרגן לעצמכם עם טיולים טובים, אוכל משגע, למלא מצברים ובעיקר לצבור חוויות.

זוהי החופשה שלכם אז אל תתנו למזוודה אבודה להרוס לכם. טפלו בנושא והמשיכו למלון ומשם החופשה רק תשתפר! ואם לא, אנחנו פה להקשיב…כי לפעמים צריך רק להוציא… אז אנחנו פה גם בשביל זה. (באמת ומכל הלב 3>)

טרולי או מזוודה?

קודם כל, בדקו עם עצמכם אם אתם בכלל זקוקים למזוודה או שאולי מספיקה טרולי חמודה שעולה איתכם למטוס? ראשית, זה יחסוך לכם את קריאת הפוסט הזה :) ובכלל יחסוך לכם הרבה התעסקות במידה והמזוודה תלך לאיבוד, יחסוך זמן בצ'ק-אין והמתנה למזוודות וכמובן, אין כמו ראש שקט שכל מה שאתם צריכים (כולל דברים יקרי ערך, תרופות וכו') איתכם ממש.

אם אתם טסים בזוג או יותר, שכנעו את הפרטנר שהוא לא באמת זקוק לכל הדברים האלה והשתלטו לו על מקום בטרולי :)

ובאותו הקשר – ארזו חכם, גלגלו או קפלו – תראו מה מתאים לכם כדי לנצל את מקום הטרולי בצורה האופטימלית.

קחו בחשבון שחופשות חורף בדרך-כלל לוקחות יותר שטח מבחינת ביגוד, תחשבו גם על הקניות הצפויות. להגיע עם מזוודה ריקה (!) כשכל מה שעליכם זה בגד ולקנות הכל פה, זה לג'יט לגמרי.

לפני הטיסה

עדיף לבחור טיסה ישירה ליעד ולא לשלב קונקשינים.

באופן מפתיע, מסטטיסטיקות שנערכו בעולם, חברות תעופה לואו-קוסט פחות מאבדות כבודה. לא הגיוני, אבל זה מה שהסטטיסטיקה אומרת. בעיקר באמריקה, אגב.

צלמו את המזוודה שלכם מבחוץ ומבפנים, עם דגש על שם היצרן, צבע וגודל המזוודה. שלחו את התמונות למייל שלכם שיהיה לכם זמין.

אל תשכחו להוריד תוויות מטיסות קודמות.

את הדברים שחשובים לכם, במיוחד דברים יקרי ערך, תרופות ומזומן, קחו איתכם בתיק גב למטוס. אפשר לקחת גם דברים בסיסיים שישמשו אתכם במידה והמזוודה תלך לאיבוד. שיהיה לכם להתחיל עם משהו בלי לחץ.

מאד מומלץ להשתמש ב airtag,  ניתן להשאיר בתוך המזוודה פתק (באנגלית) עם הטלפון שלכם ליצירת קשר למקרה שמישהו מוצא את המזוודה או ליצור QR קוד לסריקה שיוביל ישר לשיחת ווצאפ איתכם. יש אנשים שמדביקים זאת על גבי המזוודה. תלוי בכם.

במהלך הצ'ק אין

וודאו שהברקוד שהוצמד למזוודה אכן מופיע עם היעד אליו אתם טסים.

אתם ביעד ואין מזוודה, מה עושים עכשיו?

קודם כל, חפשו עצמאית את המזוודה בקרוסלות השונות בשדה, או סתם בחלל.

לא מצאתם? דווחו מיידית, כלומר כשאתם בשדה, לחברת התעופה איתה הגעתם. אם הגעתם בקונקשן, אז עם חברת התעופה אחרונה שהטיסה אתכם ליעד.

יש למלא טופס אובדן כבודה – וודאו שאתם מעדכנים את פרטי הקשר שלכם (מייל, טלפון) ופרטי המלון שלכם – שם וכתובת, כתובת זה ממש חשוב, יש המון מלונות בעיר עם שמות מאד דומים. זאת כדי שיהיה ניתן ליצור איתכם קשר, או אפילו לשלוח לכם את המזוודה למלון, במידה וימצאו את הכבודה.

אם אתם כבר בדסק של חברת התעופה, כדאי לשאול את הנציג מה חברת התעופה מכסה עבורכם לצורך קניות (ביגוד, ציוד, היגיינה אישית וכו'). בדרך-כלל ניתן למצוא זאת באתר הבית של חברת התעופה איתם בחרתם לטוס.

שמרו את פרטי הטופס, לעתים ניתן לעקוב אחרי הסטטוס של הדיווח הזה אונליין, בקשו איזשהו מספר מזהה לדיווח אובדן כבודה.

דיווחתי, מה עכשיו?

אין יותר מדי מה לעשות, עכשיו זה תלוי במזל שלכם :)

שימו לב שבמידה והכבודה מגיעה באיחור, אתם צפויים לקבל אותה במהלך החופשה שלכם ביעד או רק כשתחזרו לישראל. אז חשוב מאד לדווח ולמלא את הטופס כמה שיותר מהר.

תזכרו שסטטיסטית רק 2% מהמזוודות שהולכות לאיבוד בעולם, הולכות לאיבוד לנצח. חלק מגיעות אחרי כמה ימים, חלקן אחרי כמה חודשים אבל רובן מגיעות חזרה!

אם עשיתם ביטוח, זה הזמן להפעיל אותו ובכל מקרה, כדאי לשמור את כל הקבלות בגין הקניות שלכם, הכל.

באמריקה יש אופציה של כיסוי מחברת האשראי, תבדקו זאת עם חברת האשראי שלכם.

שימו לב שיש הבדל בין כבודה שמגיעה באיחור לכבודה שהלכה לאיבוד, גם מבחינת החוק (פיצויים) וגם בתוצאה הסופית, אז מציעים לשמור על קור רוח, להיות סבלניים ולנסות להנות מהחופשה עד כמה שניתן.