4 מאי | יום הזכרון
ביום 4 מאי, מציינת הולנד את יום הזכרון שמיועד לכל הקורבנות (חיילים ואזרחים כאחד) שנפלו או נרצחו במלחמת העולם ה-2 ובמצבי מלחמה ו/או שמירת השלום מאז המלחמה.
ביום זה יש טקס ממלכתי בכיכר דאם באמסטרדם ובמקביל טקסים שונים בערים ברחבי המדינה ובאתרים הקשורים למלחמת העולם ה-2, בין היתר במחנות ריכוז.
בשעה 20:00 עוצרת הולנד את המדינה ל-2 דקות דומייה, מקומות הבילוי משקיטים הכל וכל המדינה נעצרת – תחבורה ציבורית, משחקי כדורגל, פסטיבלים, מופעי מוסיקה וכו'.
החנויות סוגרות את הפעילות כבר ב-19:00 (עפ"י חוק)
בהולנד אין צפירה וכל אדם לוקח אחריות אישית לזכור בעצמו ולכבד את 2 דקות הדומיה.
5 מאי | יום השיחרור
בדומה לישראל, יום הזיכרון לחללים מחובר ליום השחרור השמח והחגיגי. יום השחרור ההולנדי הוא בתאריך השחרור מהכיבוש הנאצי.
בהולנד חוגגים את היעדר המלחמה, את שיקום המדינה החוקתית-דמוקרטית לאחר מלחמת העולם ה-2 ואת העובדה שאפשר לחיות בחופש. כל עיר חוגגת קצת שונה, יש מסיבות רחוב ומוסיקה, לעתים מצעדי כלי רכב צבאיים אבל מה שבטוח – בכל המדינה אפשר לראות את דגלי הולנד מונפים גבוה.
במסגרת יום זה נערכת הרצאה מעוררת השראה בנוכחות הזוג המלכותי (הדובר יכול להיות הולנדי או זר), הרצאה זו היא מקור השראה לדיון בנושא "חופש". בשנת 2015 הוזמן הסופר הישראלי דוד גרוסמן.
יום השחרור נועד לחגוג את החופש אך בעת ובעונה אחת, גם להזכיר לנו שיש היעדר חופש בעולם.
מדי שנה הוועד מכריז על שמות "שגרירי החופש" – הם מקבלים נראות מקסימלית בתקשורת כדי להבטיח שהמסר שלהם יעבור.
סגירת היום מתבצעת על שייט בנהר האמסטל באמסטרדם עם קונצרט פרידה מהזוג המלכותי.
את יום השחרור חוגגים כל שנה, אך רק כל 5 שנים מדובר ביום חופש רשמי מהעבודה ובמערכת החינוך. בשנים אלה החגיגות בכל רחבי המדינה הן יותר גדולות.