אז מה עושים?
הדבר הכי גרוע שאפשר לעשות בהקשר של סלולרי, ובעיקר דאטא, זה לעשות חבילת גלישה מישראל.
למה? כי המחירים מוגזמים, ואיכשהו, תמיד, אבל תמיד, מגיעים לישראל ונדרשים לשלם כל מיני תוספות על דברים שהם אינם חלק מהחבילה, או שהיתה חריגה.
סים וירטואלי
הדבר הכי טוב שאפשר לעשות בהקשר זה לבדוק אם המכשיר שלכם תומך בסים וירטואלי, או לפי האקדמיה – סים מוטמע.
הסים הזה כבר המון שנים בשוק, אבל לאחרונה תפס תאוצה בהקשר של טיולים וחופשות בחו"ל.
תהליך ההתקנה של הסים הוירטואלי הוא די פשוט, רוכשים את החבילה, ומפעילים אותה באמצעות סריקת QR קוד. ההפעלה נעשית מרחוק, וכדאי לעשות זאת עוד בישראל ולראות שהכל עובד כמו שצריך.
אגב, האות e שבתחילת ה eSim לא באה לקצר את המילה Electronic כפי שרבים חושבים, אלא דווקא את המילה embedded. הסים מוטמע במכשיר הסלולרי שלכם ללא צורך בהחלפה פיזית של סימים. כל זאת בהנחה והמכשיר שלכם תומך בכך.
רוב הדיווחים שאנו מקבלים ממטיילים שלנו זה שהסים המוטמע עובד נפלא, לצד כמה דיווחים (לא רבים) שלעתים אין שירות/קליטה.
הוראות התקנת סים וירטואלי באדיבות אנדריי פלדמן
- רכישת חבילה
- התקנת esim – באפליקציה להקליק על התקנה
- הפעלת חבילה – באפליקציה להקליק על הפעלת חבילה
- הפעלת נתונים בנדידה בהגדרות של הפלאפון
- לפני העליה למטוס יש לסגור את הסים הישראלי ולהפעיל את ה-esim
- כמה שורות מתחת באותו מסך תוכלו לראות שהגלישה תהיה דרך esim
- זהו, בשלבי הנחיתה הפלאפון מתחבר לרשת מקומית ואפשר לגלוש חופשי
ניתן להפעיל את התוכנית עוד בישראל אם תרצו לוודא שהכל עובד. בכל מקרה, תהליך ספירת הימים וניצול החבילה מתחיל רק לאחר חיבור בפועל לרשת המקומית (ולא מרגע ההפעלה).
יש מקרים שמשום מה כפתור הפעלת חבילה לא מופיע ואז המכשיר פשוט יתחבר לרשת המקומית בעת הנחיתה ביעד (כנראה זה ענין מקומי לפי מדינה ולא קשור לאפליקציה עצמה).
לגבי אפליקציית Airalo
באפליקציית Airalo יש כפתור התקנת esim. במידה ואין כפתור אז יש סעיף/לשונית עם פרטים כמו qr code או מספר מאוד ארוך והאופציות הן כאלה:
- לעשות צילום מסך ל qr code ולשלוח למכשיר אחר ואז לסרוק אותו עם המכשיר שלכם
- להעתיק את המספר הארוך ולהדביק אותו בהגדרות של המכשיר איפה שמוסיפים esim חדש ידנית
- לוודא שנתונים בנדידה מופעלים ואחרי נחיתה החבילה תופעל אוטומטית כמובן אם בהגדרות esim מוגדר ככרטיס ראשי וסים ישראלי כבוי
סים מקומי
במידה והטלפון שלכם אינו תומך בסים מוטמע, אנחנו ממליצים להגיע לאמסטרדם ולרכוש סים איפשהו בעיר. בשדה התעופה יש אינטרנט חינמי אליו תוכלו להתחבר כאמור בחינם. אם אתם ממש רוצים לרכוש סים עוד בשדה התעופה, זה אפשרי, פשוט יותר יקר.
אם אתם בשדה, חפשו את אחת החנויות האלה-
החנות של Lebara kiosk, AKO book store, Airport Telecom Shop
סים מקומי תוכלו למצוא ברחבי העיר, אז בהתאם למיקום המלון/הדירה שלכם, חפשו מה הכי קרוב אליכם. כדאי לבקש מהמוכר שיעזור לכם עם התקנת הסים, לפעמים יש תוכניות שמוצגות רק בהולנדית, אז שיהיה לצידכם הולנדי :) את הסים המקומי ניתן לרכוש בקיוסקים, ברוב הסופרים ברחבי העיר, בחנויות מטיילים וכו'.
שימו לב שהסים החדש יאפשר לכם קבלת מספר מקומי, וודאו שהטלפון שלכם UNLOCKED מהבחינה הזו. ברגע שהסים ההולנדי במכשיר שלכם, אתם לא תהיו זמניים במספר הישראלי שלכם. אבל מספר הווצאפ שלכם יישאר על הישראלי.
חשוב לזכור, אם אתם צפויים לקבל שיחה חשובה מישראל, לא תוכלו לקבלה כשהסים ההולנדי בטלפון שלכם. מציינים זאת כי היתה לנו מטיילת שחיכתה לשיחה חשובה בהקשר של הצעת עבודה ועזרנו לה בפתרון הכי נכון.
אופציה נוספת היא רכישת כרטיס world8 בדואר (בישראל).
חיים באירופה ומגיעים לבקר בהולנד?
בהנחה ויש לכם טלפון מקומי (של אירופה), אין צורך לקנות סים הולנדי, אין חיובי נדידת נתונים בתוך אירופה (כולל UK ולמרות ברקסיט).
חשוב לציין שתכ'לס, לא כולם ממש זקוקים לסים מקומי. תלוי מה התוכניות שלכם בעיר ובהולנד. באמסטרדם עצמה, ברוב המקומות יש אינטרנט חינמי. במידה ותצטרכו להשתמש במפה, אפשר להשתמש במפה במצב של אופליין או כל אפליקציית מפות אחרת שגם חינמית וגם עובדת אופליין.
אז איזה סים לקנות?
החבילות כל הזמן משתנות, אז מציעים לבדוק מה קורה כשאתם מגיעים ומה מתאים לצרכים שלכם. בדכ Lycamobile, Lebara הן הזולות ביותר ודי טובות.
במידה ואתם טסים הרבה, מטיילים הרבה בעולם, מציעים לבדוק את האופציה של סים גלובלי. סים אחד בכל העולם.